2021-10-29 12:36:56• hírek • Szatmár.ro

Betonozzák az árkokat, készítik az újabb pályázatokat Hadad községben

Lassan itt az év vége, viszont a megkezdett munkálatokkal még nem álltak le Hadad községben, amíg az időjárás engedi, dolgoznak a gépek szerte a településen.

Az októberi hónapban megkezdődött a szennyívhálózat és a tisztítóállomás beruházásának kivitelezése Hadadon. A kormánytámogatással készülő munkálatok jó ütemben haladnak, a határidőt pedig jövő decemberben szabták meg a kivitelezőnek – tájékoztatta szerkesztőségünket Balog Ferenc polgármester.

Ezzel párhuzamosan zajlik a vízelvezető árkok kibetonozása is a faluban, az ősz folyamán ez a beruházás be is fejeződik.



Pályázatokkal készülnek

A szemmel látható munkálatok mellett az irodákban is dolgoznak a polgármesteri hivatal munkatársai, ugyanis az elöljáró elmondása szerint több fronton is pályázni készülnek a község fejlesztése érdekében. Például pályázat készül egy új hadadi kultúrotthon építésére, a még fel nem újított községi utak aszfaltozására, a hadadgyörteleki szennyvízhálózat kiépítésére, egy új hadadi játszótér építésére, egy sportterem létrehozására az iskola mellé, illetve az Anghel Saligny program jóvoltából a település azon vízelvezető árkait is szeretnék modernizálni, amelyek most a szennyvízhálózat kiépítése miatt nem kerülnek kibetonozásra.

Készülnek a télre

A polgármester elmondta továbbá azt is, hogy a téli időszakra való felkészülés jegyében a helyi önkormányzat vásárolt egy traktort, amivel megoldhatóvá válik az utak téli karbantartása. Ennek érdekében nemsokára egy hóekére is beruháznak, illetve beszerzik azokat a csúszás- és fagyásgátló anyagokat, amelyeket szétszórnak majd a téli utakon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: